MALKARALILAR MALKARA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞUNUN KONSERİNE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinleri çerçevesinde kahramanlık türkülerini konu alan Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Konseri 18 Mart 2015 Çarşamba gecesi saat 20.00'de Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Konseri; Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Bahaettin Cömert ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, dernek başkanları ve çok sayıda Malkaralı vatandaş izledi.

Malkaralıların yoğun ilgi gösterip salonu doldurduğu konserde Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Özkan Gümüş'ün sanat yönetmenliğinde sırasıyla Ah Bir Ataş Ver, Osmanpaşa, Yemen, Çanakkale, Gerizler Başı, Kerimoğlu Zeybeği, Yörük Ali, Çay Benim Çeşme Benim, Karahisar Kalesi ile Köroğlu türkülerini seslendirdiler ve konsere gelen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Sunuculuğunu Malkara Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Basın Sorumlusu Cem Çurlu'nun yaptığı konserde, slayt eşliğinde Cem Çurlu tarafından anlatılan Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Zaferi hakkında bilgiler, Dumlupınar Denizaltısı, Yörük Ali ve Köroğlu'nun hikâyeleri konsere gelen Malkaralılar tarafından büyük bir beğeni topladı.

Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun saz ekibinde; piyanoda Anıl Savaşır, 1. bağlamada Hasan Çetin, 2. bağlamada Mehmet Refik Hatip, kanunda Emre Gürtunca, yan flütte Didem Soğancılar, klarnette Haldun Başkütük, perküsyonda Ulaş Aydemir ve bas gitarda ise Volkan Soğancılar yer aldı.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konser sonunda yapmış olduğu konuşmasında; “Gerçekten Çanakkale Destanımızın 100. Yılına yakışan bir hafta geçirdik. Malkara Belediyesi olarak öncelikle 57. Alaya güzel bir ev sahipliği yaptık, onlara eşlik ettik. Daha sonra gezici müzemiz, iki tane tiyatro oyunumuz, bugün Anadolu Lisemizle birlikte ulusal çapta yaptığımız bir şiir yarışması vardı. Bu akşam da gerçekten şehitlerimizin ruhlarını şad eden dokuz aylık emekleriyle bizlere çok güzel bir gösteri sunan koromuzun emeklerine, yüreklerine ve nefeslerine sağlık. Koroda yer alan sevgili arkadaşlarımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün Çanakkale Destanı'nın 100. yıl dönümü. Bir devrin başladığı, bir cumhuriyetin kurulduğu ve bir liderin yola çıktığı gün. Ben hayatımızdaki tüm önemli adımlarda, tüm kararlarda Çanakkale Destanı aklımızın bir köşesinde, yüreğimizin bir yerinde olsun diyorum. Başta koro arkadaşlarıma ve siz değerli Malkaralılara 100. yılda bana burada konuşma fırsatı verdiğiniz için de çok teşekkür ediyorum, saygılar ve sevgiler sunuyorum” diyerek günün anısına Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Özkan Gümüş'e çiçeğini takdim etti.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un ardından kısa bir konuşma yapan Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Özkan Gümüş de; “Topluluğumuza her türlü desteği veren Sayın Belediye Başkanımıza şahsım ve topluluğumuz adına teşekkür ediyorum. Buraya iştirak eden tüm katılımcılarımıza yine şahsım ve topluluğumuz adına gönülden teşekkür ediyorum, çok sağ olun. Bir sonraki konserimizde tekrar görüşmek üzere hoşça kalın” diyerek teşekkürlerini sundu.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler