MALKARA'DA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI

İşimiz, Gücümüz Malkara sloganıyla Malkara Belediyesi'nin Ramazan Ayı için hazırladığı etkinlikler, 18 Haziran 2015 Perşembe akşamı Abide Parkı'nda saat 21.30'da büyük bir coşkuyla başladı.

Sunuculuğunu Peri Masalı Organizasyon sahibi Emin Borazan'ın yaptığı gecede, Abide Parkı kapısından girerken yeniçeriler tarafından ellerinde el feneriyle karşılanan Malkaralılar, kültürel tarihin önemli örneklerinden olan Karagöz ve Hacivat oyunu ve kukla gösterileri ile Ramazan coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Çocuklar için çeşitli yarışmaların da yapıldığı gecede geleneksel oyunlardan olan ama unutulmaya yüz tutmuş yumurta taşıma ve topaç çevirme yarışmaları her yaştan çocuğun ilgisini çekti. Geleneksel çocuk oyunları ile eğlenen çocuklar, başarılarıyla ne kadar yetenekli olduklarını ailelerine ve izleyenlere kanıtlamış oldular.

Ramazan Şenlikleri programına katılıp Abide Parkı'nı tıklım tıklım dolduran vatandaşlardan büyük bir beğeni toplayan etkinliğin kukla gösterileri bölümünde İbiş, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Barış Manço, Nasreddin Hoca, Karadenizli, Keloğlan ve Kâtip Kâtibenin kuklaları Malkaralılara neşeli anlar yaşattı.

Geleneksel kültürümüzün en önemli köşe taşlarından biri olan, insanları eğlendirirken düşündüren, mukkaddime (giriş), muhavere (söyleşi, atışma), fasıl ve bitiş bölümleriyle Karagöz ve Hacivat gölge oyununu birebir canlandıran tiyatro oyuncularının gösterileri ile son bulan ilk geceki programın ardından Malkaralılar, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a geleneksel kültürümüzü layıkıyla yaşattığı için memnuniyetlerini belirtip teşekkürlerini ilettiler.

Malkara Belediyesi'nin Ramazan Şenlikleri Programı; 19 Haziran 2015 Cuma gecesi saat 21.30'da Abide Parkı'nda yapılacak olan Tasavvuf Müziği sunumu ile devam edecek.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler