MALKARA BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ OLARAK DÜZENLEDİĞİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMEYENLER İSİMLİ TİYATRO OYUNU DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları ile şehitlerin anılması etkinlikleri çerçevesinde Malkara Belediyesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği Çanakkale'den Cumhuriyet'e Dönmeyi Düşünmeyenler isimli tiyatro oyunu 16 Mart 2015 Pazartesi günü Malkara Kültür Sarayında Tiyatro Birikim oyuncuları tarafından gündüz saat 14.00'de öğrencilere ve akşam saat 20.00'de ise bütün vatandaşlara iki seans olmak üzere sahnelendi.

Kırk beşer dakika olmak üzere iki perdeden oluşan Çanakkale'den Cumhuriyet'e Dönmeyi Düşünmeyenler isimli tiyatro oyununu; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile eşi Seda Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Selma Şentürk, Volkan Soğancılar ile Recai Örs ve çok sayıda vatandaş izledi.

Gürcan Koç'un oyunlaştırıp yönettiği, Buket Yöremen, Gürcan Koç, Vehmi Aslan, Deniz Bahar, Mustafa Raka, Hatice Özkurt, Zülküf Tayfur ve Serdar Saçan'ın oynadığı tiyatro oyunu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Yoğun katılımın yaşandığı ve izleyenlerin büyük bir beğenisini toplayan Çanakkale'den Cumhuriyet'e Dönmeyi Düşünmeyenler isimli tiyatro oyununda milli birlik ve beraberlik duygusu damgasını vururken, Çanakkale Savaşı'nın askerlerin yaşadığı zorluklara rağmen inanç ve özgürlük isteğiyle kazanıldığı yansıtıldı. Gerçek hayattan alınan kesitlerle sergilenen oyunda Çanakkale Savaşı sürecinden Cumhuriyet'e giden süreç anlatılırken özellikle Koca Seyit'in topa mermi sürdüğü anın canlandırılması, Halide Edip Adıvar'ın meydan mitingindeki bölümü ve Zübeyde Hanım'ın Gazi Mustafa Kemal ile yaptığı konuşma anı tiyatro severlerden büyük alkış aldı.

Tiyatro oyununun sonunda sergilemiş oldukları başarılı performanslarından dolayı tiyatrocuları kutlayan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Türk tarihine altın harflerle işlenen Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünün kutlandığı bugünlerde üzerinde yaşadığımız topraklar için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Sahnede gösterdiğiniz performanstan dolayı sizleri de tebrik ediyorum. Salonu dolduran bütün halkımıza tiyatroya verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyor, 18 Mart Çarşamba günü Kültür Sarayında gerçekleştirilecek olan Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun konserine de halkımızı davet ediyorum” diyerek tiyatroculara çiçek takdiminde bulundu.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde 18 Mart 2015 Çarşamba gecesi saat 20.00'de Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu sahne alıp Malkaralılara büyük bir müzik ziyafeti sunacaktır.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler