MALKARA BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ OLARAK DÜZENLEDİĞİ ANADOLU KADINLARI İSİMLİ TİYATRO OYUNU BEĞENİ TOPLADI

Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Malkara Belediyesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği Anadolu Kadınları isimli tiyatro oyunu 8 Mart 2015 Pazar günü saat 20.00'de Malkara Kültür Sarayında Samsun Düşevi oyuncuları tarafından sahnelendi ve izleyenler tarafından büyük bir beğeni topladı.

İki saat süreli olarak sahnelenen Anadolu Kadınları isimli tiyatro oyununu; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile eşi Seda Yurdakul, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük ve çok sayıda vatandaş izledi.

Tiyatro öncesi Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Belediye personeli tarafından tiyatroyu izlemek için salona gelen bütün kadınlara karanfil verilip, fular hediye edildi ve tüm kadınların Kadınlar Günü kutlandı.

Güngör Dilmen'in yazdığı, yönetmenliğini Hakan Alkan'ın ve genel sanat yönetmenliğini ise Cem Kaynar'ın yaptığı Anadolu Kadınları isimli tiyatro oyununda birçok oyunda ulusal ödül almış beş kadın oyuncu görev aldı. Ferda Kaynar, Derya Cesur, Mübeccel Yalçın, Aysun Dolu ve Manolya Kul'un oynamış olduğu tiyatro oyununda yüzyıllar boyunca Anadolu coğrafyasının sosyo-ekonomik- kültürel yönelişine yol açan kadınların hikâyeleri anlatıldı.

Anadolu kadınlarının kimi zaman uğruna savaşlar yapılmış, kimi zaman erk'in yanında olmuş, kimi zamanda erk olmuş olan Anadolu'da kadın olmak olgusu üzerine biçimlenmiş bir şekilde oyunun konusu hikâyeler çerçevesinde sahnelendi. Anadolu kültürünün temel taşı olan kadınların artık günümüzde de söz sahibi olması; üretimde, yönetimde, sosyal yaşam alanlarında daha aktif rol alması gerektiği yansıtıldı.

Salonu doldurup Anadolu Kadınları isimli oyununa büyük ilgi gösteren Malkaralılar, oyunun konusu ve gösterilen performans dışında dekor, ışık, müzik, kostüm, koreografi tasarımları ile Kibele ve Efesli Artemis seslendirmelerini de büyük bir beğeni ile takip ettiler.

Anadolu Kadınları oyununun müzikleri de birçok albüm çalışmasında önemli tiyatro müzikleri yapmış olan ve 18. Akbank Uluslararası Caz Festivalinde Anadolu Evolutıon projesiyle izleyenleri büyüleyen Olcay Saral'a ait.

Tiyatro oyununun sonunda başarılı performanslarından dolayı tiyatrocuları kutlayan Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, tiyatro oyuncuları ile kadın vatandaşların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı ve tiyatroculara çiçek takdiminde bulundu. Tiyatro oyuncuları da Malkara Belediyesi'nin tiyatroya ve sanata vermiş olduğu desteğinden dolayı Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük'e Samsun Düşevi Tiyatrosuna özgü bir hediye verdiler.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler