MALKARA BELEDİYESİ'NİN ŞEHİTLİK CADDESİ ÜZERİNDEKİ RAMAZAN ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Malkara Belediyesi'nin Ramazan Ayı için hazırladığı etkinliklere, 24 Haziran 2015 Çarşamba gecesi saat 21.30'da Şehitlik Caddesi üzerinde gerçekleştirilen program ile devam edildi.

İşimiz, Gücümüz Malkara sloganıyla gerçekleştirilen Malkara Belediyesi'nin Ramazan Şenliklerinin yedinci gecesinde Şehitlik Caddesi üzerinde yapılan Tuzsuz Deli Bekir, Keloğlan, kavuklu, pişekar, cariyeler, saray yeniçerisi, yeniçeriler, şerbetçi ve palyaçonun yer aldığı animatör eğlenceleri Malkaralılar tarafından büyük beğeni topladı. Program kapsamında geleneksel motiflerle süslü kıyafetleriyle şerbetçi, şekerci, helvacı ve macuncu ücretsiz ikramlarda bulunurken, sokak çalgıcıları da cadde boyunca yapılan etkinliklerde animatörlerle birlikte geceyi renklendirdiler. Animatörlerin Tuzsuz Deli Bekir ve Keloğlan karakterleri olarak sahnelediği skeçler programa ayrı bir güzellik katarken, yapılan yüz boyama etkinliği ve el baskı panosu sayesinde çocuklar da gönüllerince doyasıya eğlendiler. Malkaralılar, oluşturulan Ramazan Köşesinde tarihe kısa bir yolculuk yapıp Ramazan Hatırası yazısı önünde fotoğraf çekilerek anlarını ölümsüzleştirmiş oldular.

Malkaralılar, Malkara Belediyesi'nin geleneksel kültürümüzü layıkıyla yaşatmasından dolayı memnuniyetlerini belirtip yetkililer aracılığıyla Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a teşekkürlerini ilettiler.

Malkara Belediyesi'nin Ramazan Şenlikleri Programı; 25 Haziran 2015 Perşembe gecesi saat 21.30'da Belediye Parkı'nda yapılacak olan kukla gösterisi ve gölge oyunuyla devam edecek.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler