İSTİKLÂL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstiklâl Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü sebebiyle 12 Mart 2018 Pazartesi günü saat 10.30'da Malkara Kültür Sarayında İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı gerçekleştirildi.

Programa; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Tank Yarbay Bilal Gökhan Evrey, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Demir, Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Müftüsü Safi Çınar, okul müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Selma Şentürk, STK Başkanları,  öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Taşdemir günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Programda Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nilsanur Aşıklar Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale adlı şiirini okudu.

Program Mehmet Akif Ersoy ile İstiklâl Marşı'nın yazılması video gösterimi ile devam etti.

Video gösteriminin ardından Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tiyatro grubu öğrencileri 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Piyesi gösterimi ve “İstiklal Marşı'nın Kabulü” adlı oratoryo sunumunu gerçekleştirdiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma yarışmasında derece alan öğrencilere İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Tank Yarbay Bilal Gökhan Evrey ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından ödülleri takdim edildi.