MALKARALI PEHLİVAN FEHMİ ÖZKAN YAĞLI GÜREŞLERİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Malkara Belediyesi’nin organizasyonunu üstlenerek geleneksel hale getirdiği Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Yağlı Güreşleri, 14 Eylül 2019 Cumartesi günü saat 11.00’de Meşatlık mevkiindeki Fehmi Özkan Güreş Sahasında büyük bir coşku içerisinde güreş severlerle buluşacak.

Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Yağlı Güreşlerine yıllarca Kırkpınar’da Başpehlivan olarak güreşmiş Orhan Okulu, Recep Kara,  Ahmet Yavuz ve Ekrem Yavuz gibi birçok pehlivan er meydanına konuk olarak katılacak.

Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Yağlı Güreşlerinde geçmiş yıllarda Güreş Ağası olan Malkaralı İş Adamı Ahmet Oflas; “Halkımız tarafından çok sevilen ata sporumuzu unutmayarak bu etkinliklerle yaşatıp, emek harcayan Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul’a çok teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Zeki Eren yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde başlattığımız Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Yağlı Güreşlerinin devam etmesi bizleri mutlu etti. İlçemizin tanıtımına katkı sağlayan bu tür organizasyonlar hazırlayan Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul’a teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçemizde ata sporumuzun heyecanı yaşanacağını belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “1989 – 1994 yıllarında dönemin Belediye Başkanı Zeki Eren’in önderliğinde başlatılan geleneksel Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Yağlı Güreşlerini bu yıl belediyemizin bünyesinde düzenlediğimiz etkinlikle devam ettireceğiz. Fehmi Özkan güreş hayatı boyunca Malkaramızın adını Türkiye’nin her yerinde duyurmuştur. Bizden sonraki nesillere tarihimizden bugüne kadar gelen bu güzel sporu aktarmamız gerekiyor.

Malkara İçin Hep Birlikte El Ele

Fehmi Özkan isminin ve geleneksel ata sporumuzu yaşatmak için bu tarz etkinlikler düzenlememizde bizlere destek olan, Malkara için hep birlikte el ele verdiğimiz tüm destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Malkaralı Pehlivan Fehmi Özkan Yağlı Güreşlerinin seyir zevki yüksek çok güzel müsabakalara sahne olacağına inanıyorum. 14 Eylül 2019 Cumartesi günü saat 11.00’de tüm hemşehrilerimizi ve güreş severleri Fehmi Özkan Yağlı Pehlivan Güreşlerine bekliyorum.” dedi.