EDİRNE GEZİSİ MALKARALI VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Ramazan Ayı Kültür Gezileri kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Mayıs 2019 Salı günü düzenlenen Edirne Gezisi Malkaralı vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü.

Hükümet binası önünden hareket edilerek Edirne'ye gerçekleştirilen gezide rehber eşliğinde Saray Kalıntıları, Balkan Şehitliği, Kırkpınar Yağlı Güreş Alanı ve  ülkemizdeki en farklı, en özel, en güzel müzelerden biri olan II. Beyazıt Külliyesi, Sağlık Müzesi, Tıp Medresesi gezildi.

Geziye katılanlar için Beyazıt Caminde öğle namazını kılmak için ayrılan zamanın ardından Meriç Nehrinin batısında kalan tek Türk toprağımız olan Karaağaç'a gidilerek, Lozan Anıtı ve tarihi Tren Garı ziyaret edildi.

Meriç Nehri ve Meriç Köprüsü etrafında vatandaşlarımız bol bol fotoğraf çektirme fırsatı bulurlarken, devam eden programın akabinde ise  Selimiye Camisi, Üç Şerefeli Camisi ve Saraçlar Caddesi/Ali Paşa Kapalı Çarşı'sı gezildi.

Geziye katılan vatandaşlarımıza iftar yemeği verilmesinden ardından Edirne gezisi son buldu.

Büyük ilgi gören Edirne gezisine katılan vatandaşlar geziden duydukları memnuniyeti dile getirip, kendilerine tarihi yerleri görme fırsatı sunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a  teşekkür ettiler.