ATATÜRK SİLÜETİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize inşa edilen Atatürk Silüeti’nin açılış töreni, 14 Kasım 2020 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Atatürk Silüeti’nin açılış törenine; CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Sait Yiğit Baş, Malkara İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İsmail Erdoğan, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Yıldız, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Başkütük, Ersin Kaçar, Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya, sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, dernek başkanları, gaziler, basın mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Silüeti’nin açılış töreni, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

Atatürk Silüetini ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Dört bir yanı, hatta başkenti işgal edilmiş, yedi düvele karşı yıllarca süren savaşlardan çıkmış, orduları dağıtılmış bir memleketi; 38 yaşında umuduyla, inancıyla Anadolu’ya çıkıp “Milletin istikbalini yine milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır” diyerek, yüce Türk Milletinin yüksek karakterine güvenen, kanlı boğuşmalar ve yıllarca süren savaşın ardından kula kulluk edilen bir saltanatı, tam bağımsız özgür bireyler tarafından yönetilen bir Cumhuriyete dönüştüren, bunun için sayısız devrime imza atan, tüm dünyanın bir deha olarak kabul ettiği atamızın unutulmaz hatırasını bu onurlu günde şehrimizde yaşatıyoruz.

Ve biliyoruz ki; “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.”

Bize bırakılan bu büyük mirası sonsuzluğa taşımak için, şehrimizi çağdaş bir şehir yapmak için, hemşehrilerimizi hayatın her alanında destekleyecek hizmetlerimizle taçlandırma gayreti içindeyiz.

Çünkü biz; tüm hemşehrilerimizle kenetlenen, Atamızın fikirlerini ve düşüncelerini yaşam tarzımız olarak benimsemiş bir şehiriz.

Kurtuluşumuzun 98. yılında bu güzel esere Malkara’mıza kazandırmak için gayret gösteren başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güzel Atatürk Silüeti şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un ardından konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; " Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına ve mirasına sahip çıkmayı görev olarak kabul ediyoruz.

Ata'mıza vefa borcumuzun bir gereği olarak diğer ilçelerimiz ve kırsal mahallelerimizde Atatürk anıtları kazandırdık. Cadde, meydan ve parklarımızda Atatürk siluetlerinin kurulumunu gerçekleştirdik.  Bugün burada Malkara ilçemizde Atatürk Silueti kazandırıyor olmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız bu anıtın önünden geçerken Ata'mızı hatırlayacaklar. Ata'mızın hatırasını yaşatmaktaki amacımız Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerini yaşatmaktır. Cumhuriyet nesilleri olarak Ata'mızın mirasına sahip çıktık ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz.”dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Atatürk Siluetinin hayırlı olmasını diliyor, Malkara ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümünü kutluyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Atatürk Silüeti’nin açılış kurdelesi kesildi.