“GERİ DÖNÜŞÜME VERİRSEN ÖNEM, KAZANIR ÜLKEN VE SEN“

Malkara Belediyesi bünyesinde, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 6-24 Mayıs 2019 tarihleri arası ilkokul ve ortaokullar arasında  “Atık Pet Şişe Toplama“ yarışması düzenlenmiştir.

Düzenlenen yarışma hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul;“ 5-12 Haziran Dünya Çevre Etkinleri Kapsamında ülkemizde bir çok faaliyet gerçekleştirilmektedir. Bizde Çevreci bir Belediye olarak Atık Pet Toplama yarışması düzenledik. İlçemiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin çevre bilincini uyandırmaya yönelik bir yenilik oluşturması ve öğrencilerin çevreye, doğaya ve geleceğe olan bakış açılarını olumlu yönde değiştirebilmek adına “Geri Dönüşüme Verirsen Önem, Kazanır Ülken ve Sen“ sloganı ile ilçemizde Atık Pet Şişe Toplama yarışması düzenledik. Kullandığımız eşyaları tekrar geri dönüştürmek çevremizi ve doğayı korur. Pet şişeleri, plastik malzemeleri, alüminyum, kağıt gibi atıklarımızı belediyemizin geri dönüşüm noktalarına vermeliyiz. Geri dönüşüme katkı sağlayarak hem doğal kaynaklarımızı korumuş oluruz hem de yeniyi üretmek yerine elimizde zaten var olan geri dönüştürülebilir atıkları kullanarak sınırlı orandaki doğal kaynaklarımızı koruyabiliriz. Hem de bizden sonra gelecek olan nesile kullanabilecekleri kaynak bırakmış oluruz. Sizlerde geri dönüşüm için bir şeyler yapabilir ve işe atık malzemelerinizi ayırarak başlayabilirsiniz. Eğer atık malzemeleri tekrar kullanırsak dünyamızın yaşını arttırabiliriz. Çünkü bu dünya hepimizin.“ dedi.

Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından, 30 Mayıs 2019 Perşembe günü İlçemizde eğitim ve öğretim veren  ilkokul ve ortaokullar ziyaret edilip atık pet şişeler toplanacaktır. Okullardan toplanan atık pet şişeler komisyon tarafından değerlendirilecek olup, en çok atık pet şişe toplayan  okullara ödülleri takdim edilecektir.