GENÇLİK MECLİSİ ÜYELERİ GÜMÜLCİNE'DEN GELEN MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Malkara Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Konseri için Malkara'ya gelen Gümülcine Türk Gençler Birliği Üyelerini 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 17.00'de Şehitlik Parkında ağırladı.

Gerçekleştirilen programa; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları Bahattin Cömet, Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya ve Hıdır Kaya, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Belediye Meclis Üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Sedat Akbıyık, Gümülcine Türk Gençler Birliği Üyeleri, Malkara Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Sunuculuğunu Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli Çiğdem Çolak'ın yaptığı programın açılış konuşmasını yapan Malkara Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kurtuluş Akyol; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu yaşadığımız bu anlamlı günlerde Gümülcine'den gelen misafirlerimizi ilçemizde misafir etmekten dolayı mutluluk ve onur duyduk. Malkara Gençlik Meclisi olarak Gümülcine'den gelen arkadaşlarımızla diyaloglarımızı sağlam temeller üzerinde kurmayı, iki şehir arasındaki hemşerilik, dostluk ve kültürel ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte gerçekleştirdiğimiz ilk etkinliğimiz ile bu dostluğun, kardeşliğin başlangıcını hayata geçirmiş bulunuyoruz. Düzenlediğimiz bu etkinlikte bizleri bir araya getirmede yardımcı olan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a, Malkara Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu'ya ve Gümülcine Türk Birliği Başkanı Koray Hasan'a teşekkür ederim” diyerek düşüncelerini belirtti.

Gençlik Meclisi Başkanı Kurtuluş Akyol'un ardından konuşma yapan Malkara Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu; “96 yıl önce vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün tehlikeye düştüğünü görüp ulusal bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile bir aradayız. 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan bağımsızlık mücadelesi sonunda yapılan çağdaş devrimlerin ve kurulan Cumhuriyetin yılmaz bekçileri sizlersiniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gençliğe hitabesinde bunu zaten belirtmiştir. Devrimleri ve Cumhuriyeti size emanet etmişti. Bizlerin Batı Trakya Türkleri olarak bildiğimiz soydaşlarımızı, şuan bizimle beraber olan Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ve değerli üyelerini ağırlamak Malkara Belediyesi ve Kent Konseyi olarak bize onur ve büyük mutluluk vermektedir. Kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum. Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul'un Batı Trakyalı soydaşlarımız ile ilişkilerimizin geliştirilmesi ve kültür alışverişine çok önem verdiğini biliyorum. Bizlerde Kent Konseyi olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan yaptığı konuşmada; “Öncelikle bu nazik davetinizden dolayı Gümülcine Türk Gençler Birliği adına teşekkür ediyorum. 1928 yılında kurulan derneğimiz Atatürk ilke ve inkılaplarının yaşatılması amacıyla kurulan bir dernektir. Atatürk'ün çizdiği yoldan gönüllü olarak devam ediyoruz. Biliyorsunuz, Atatürk Selanik'ten bu topraklara geldi. Gerekirse, ihtiyaç duyulursa bizim gençlerimizden de ikinci bir Atatürk'ü topraklarımıza göndeririz” düşüncelerini ifade etti.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise; “19 Mayıs coşkusunu bizimle paylaşan Gümülcineli, Batı Trakyalı dostlarımızı ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Gerçekten sizlerin 100 – 110 kilometre uzağınızda yaşayıp, Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarına hâkim olamamak, onlara sahip çıkamamak bizim için büyük bir eksiklikti. Öncelikle soydaşlarımızdan özür dilemek istiyorum. Bugünden sonra umuyorum ki sizlerin de davetimize icabet etmenizle karşılıklı ilişkilerimizin gelişmesiyle bizler sizleri daha çok anlayacağız. Gerek bir kardeşiniz, gerek bir abiniz, gerekse bir dostunuz olarak sizlerin her türlü sıkıntısında, her türlü yardıma ihtiyacınız olduğunda Malkara Belediyesi'nin sizlerin her zaman yanınızda olacağınızdan emin olmanızı istiyorum. Malkaralı hemşerilerimin de bu konuda hassasiyet içinde olacağını bilmenizi istiyorum. Bu yıl merhum Milletvekilimiz Dr. Sadık Ahmet'in adına yakışır, yaptığı işlere yakışır bir anma törenine Gençlik Meclisimizle birlikte katılacağız. Bizleri kırmayarak aramızda olduğunuz ve 19 Mayıs ruhunu bizlerle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılanlara ikramlarda bulunulurken, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediyesi adına Gümülcine Türk Gençler Birliği üyelerine hediyelerini takdim etti.

Programın sonunda Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Kent Konseyi Başkanı Ali İhsan Uslu, Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Nazif Balcı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Gümülcine Türk Gençler Birliği Üyeleri ve Malkara Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri Gençlik Konserinin başlangıç saatini beklemek üzere belediye binasına geçtiler.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler