ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ KESİNLEŞME DUYURUSU(ÇERKEZKÖY ENERJİ ÜRETİM ALANI)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talebiyle koordinat değişikliği yapılan "EÜAŞ Çerkezköy Termik Santali'ne İlişkin Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Palnı Değişikliği ile; Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesinde, yaklaşık 500 ha. büyüklüğündeki alan 'Enerji Üretim Alanı' ve Tekirdağ İli 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile; Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesi, yaklaşık  500 ha. büyüklüğündeki alan 'Enerji Üretim Alanı' olarak 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2. maddesi  (ç) bendi ve 7. maddesi (k) bendi uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 17.10.2017 tarihinde onaylanan planlara ilişkin askı süresi içinde yapılan itirazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca değerlendirilmiş olup, yapılan itirazlar doğrultusunda yeniden bir düzenleme ve değişiklik yapılmamıştır.

17.10.2017 tarihinde onaylanan Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı ve Tekirdağ İli 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişiklikleri ile; 'EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali'ne İlişkin 'Enerji Üretim Alanı' kesinleşmiştir.

Detaylı bigi;