ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 102. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla 18 Mart 2017 Cumartesi günü saat 9.00'da Şehitlik Abidesi önünde çelenk töreni gerçekleştirildi.

Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Kurmay Yarbay Ferhat Koyuncu, Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu,  Malkara İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Müftü Vekili Süleyman Pek, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, STK başkan ve temsilcileri, dernek başkanları, askeri erkân, okul müdürleri, daire müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Anıta sunulmasına müteakip saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve okunan İstiklal Marşı ile Şehitlik Abidesindeki tören sona erdi.

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı, Şehitlik Abidesinde yapılan törenin ardından Kültür Sarayında saat 10.00'da başlayan anma töreni programı ile devam etti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal etmiş Türk Büyüklerinin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesinin düzenlediği Şehitleri Anma Günü programı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, 95. Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli Piyade Yüzbaşı Fatih Güldal'ın Çanakkale Savaşı'nın askeri açıdan değerlendirilmesini yaptığı konuşması ile devam etti.

Programda Malkara Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi öğrencilerinden Habibe Balaban Vatan Destanı, Neslişah Yılmaz Şehidin Kalbi isimli şiirleri, Büşra Demir ve Üstünay Aşıklar Çanakkale ile ilgili seçme sözleri okudular.

İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Kurmay Yarbay Ferhat Koyuncu ve Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu ilçe genelinde düzenlenen “18 Mart” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ettiler.

Malkara Gazi Ömer Bey Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Destanı isimli oratoryosunun sunumunun ardından program sona erdi.

Şehitleri Anma Günü programı sonrasında Malkara Kültür Sarayı'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında resim sergisi düzenlendi.

Gerçekleştirilen Şehitleri Anma Günü programının ardından Malkara Kaymakamlığı tarafından Askeri Gazinoda gazilere ve şehit ailelerine yemek ikram edildi.

Yemek programında Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan'ın konuşmasının ardından, Malkara Belediyesi'nin hediyesi olan Türk Bayrakları protokol üyeleri tarafından gazilere ve şehit ailelerine takdim edildi.