ÇANAKKALE'DEN KURTULUŞA İSİMLİ TİYATRO OYUNUYLA ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları ile şehitlerin anılması etkinlikleri çerçevesinde Malkara Belediyesi'nin ücretsiz olarak düzenlediği Çanakkale'den Kurtuluşa isimli tiyatro oyunu 10 Mart 2015 Salı günü Malkara Kültür Sarayında İzmir Kukla Sanat ve Tiyatro Atölyesi oyuncuları tarafından gündüz saat 14.00'de öğrencilere ve akşam saat 19.00'da ise bütün vatandaşlara iki seans olmak üzere sahnelendi.

Bir saat süreli olarak sahnelenen Çanakkale'den Kurtuluşa isimli tiyatro oyununu; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile eşi Seda Yurdakul, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük ve çok sayıda vatandaş izledi.

İzleyenlerin büyük bir beğenisini toplayan, yönetmenliğini Mehmet Gezenoğlu ile Ertuğrul Yemenoğlu'nun yaptığı, Çanakkale'nin manevi ruhunun hissedilerek duygulu anların yaşandığı Çanakkale'den Kurtuluşa isimli tiyatro oyununda Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olaylar canlandırıldı.

Ayrıca sahnelen tiyatro oyunu öncesinde Çanakkale Şehitliği'nde bulunan temsili mezarlar, Çanakkale Savaşı'ndaki Mehmetçiklerin savaş halindeki durumlarını anlatan üç boyutlu savaş görselleri, Çanakkale mektupları ile hikâyelerinden oluşan panoların yer aldığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarla anlatıldığı gezici müzedeki sergiler de tiyatroyu izlemeye gelen Malkaralılar tarafından büyük ilgi gördü.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları ile şehitlerin anılması etkinlikleri Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen ve 16 Mart 2015 Pazartesi gecesi ücretsiz olarak sahnelenecek olan Dönmeyi Düşünmediler isimli tiyatro oyunuyla devam edecektir. 18 Mart 2015 Çarşamba gecesi ise Malkara Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sahne alıp Malkaralılara büyük müzik ziyafeti sunacaktır.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler