CAM KUMBARALAR İLÇEMİZİN ÇEŞİTLİ NOKTALARINA YERLEŞTİRİLDİ

CAM KUMBARALAR İLÇEMİZİN ÇEŞİTLİ NOKTALARINA YERLEŞTİRİLDİ

Diğer atıklarla birlikte toplandığında camın kırılması, kirlenmesi, ekonomik değerinin düşmesi ve geri dönüştürme maliyetlerinin artması nedeniyle cam atıkların diğer atıklardan ayrı toplanması için başlatılan “Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi” kapsamında Cam Kırığı Hurda Nakliyat İnşaat Gıda Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından hibe edilen 14 adet cam kumbarası İlçemizin belirli noktalarına yerleştirilmiştir. Cam atıklar, evsel atıklardan ve diğer ambalaj atıklarından (metal, plastik, kağıt-karton ve kompozit) ayrı toplanmaktadır.

İlçemizde; Yeşilim Bar yanına (at arabacılarının durak yeri) 1 adet, otogara 1 adet, Osmanlı Mutfağı önüne (Çarşı Şubesi) 1 adet, Osmanlı Mutfağı ile Çıraklık Eğitim Merkezi arasına 1 adet, Sümer Yapı Sitesi önüne 1 adet, Sanayi Sitesi girişine (büfe yanı) 1 adet, Öğretmenevi Çay Bahçesi önüne 1 adet, Malkara Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yere 2 adet ve Kadriye-Kenan TUNALI Diyaliz Merkezi önüne ise 5 adet cam kumbara yerleştirilmiştir.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler