BELEDİYE BAŞKANI ULAŞ YURDAKUL YAYLAGÖNE GÜZELLEŞTİRME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ'NİN DÜZENLEDİĞİ AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 8 Ekim 2017 Pazar günü saat 14.00'de Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği'nin Yaylagöne Okul Bahçesinde 4'üncüsünü düzenlediği Aşure Günü etkinliğine katıldı.

Aşure Günü Etkinliğine; Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Siyasi Parti Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, muhtarlar, dernek başkanları ve üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yasin-i Şerif okunması ile başlayan etkinlik yapılan konuşmalar ve plaket takdimleri ile devam etti.

Konuşmasının ardından İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahaettin Kılıç, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a teşekkür Belgesi ve plaket takdim etti.

Etkinlikte konuşmaya yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği'nin yaptığı bu güzel etkinliğe hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biz tüm balkanları hemşerilerimiz olarak had ediyoruz ve tüm derneklere de burada oldukları için teşekkür ediyorum. Belediye başkanı olmadan önce balkanlardaki soydaşlarımızın problemleri, sorunları ile ilgili ciddi bir düşüncem vardı. Bunları gerçekleştirmek için adımlar atmaya başlamıştık. Bulgaristan'da 22 adet, Yunanistan'da 6 adet yine Makedonya'da ve Kosova'da soydaş belediye başkanlarımız var. Kosova'da Mamuşa Belediyesi'nin ikinci dili Türkçe bizim kardeş belediyemiz. Biz bunlarla ilgi bir platform oluşturma ve balkanlarda soydaşlarımızın sorunlarına sahip çıkma adına ortak adım atma konusunda emin adımlarla ilerliyorduk. Fakat ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz hain darbe girişimi ve ardından devam eden ohalle bu çalışmalarımız kesintiye uğradı. Umuyorum ki aydınlık, özgür güzel günlerde kısa zamanda bu çalışmalarımıza tekrar devam edeceğiz. Bizler burada Yaylagöne mahallesinde derneğimizin düzenlediği etkinliğindeyken bir taraftan da Malkara'da ekiplerimiz değişik yerlerde çalışıyorlar. Bir ekip bugün Malkaramızın eski otogar binasının yıkımı gerçekleştiriyor. Şehircilik anlamında Malkara'da yaşayan hemşerilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ciddi projelere imza atıyoruz. Var gücümüzle Cumartesi Pazar demeden 7 gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Fakat bizim en hoşumuza giden hemşerilerimizin bir arada bulunacağı etkinlikler yapmak. Bugün Yaylagöne Mahalle muhtarımıza, dernek başkanımıza organizasyonda emek harcayan herkese ben sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Geleceğe çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras kültürümüzdür. Bugün kültürümüzü yaşatmak adına hep birlikte güzel bir günü paylaşıyoruz. Hepinizede bugün burada bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum. “ dedi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı konuşmanın ardından İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahaettin Kılıç'a, Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nail Veyses'e ve  Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği üyesi Ayşe Tabak'a plaket takdim etti.

Yaylagöne Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği'nin 4.üncüsünü düzenlediği Geleneksel Aşure Günü Aşure dağıtımı ve yapılan dua ile sona erdi.