SANATSAL ETKINLIKLER

20 Haziran 2016
BELEDİYE AKADEMİSİ EL SANATLARI SERGİSİ

Malkara Belediye Akademisinde hanımlara yönelik verilmeye devam edilen takı tasarım, dekoratif ahşap süslemeciliği ve kırkyama kurslarında kursiyerlerin yapmış olduğu ürünlerin sergileneceği El Sanatları Sergisi 20 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 12.00'de Kurtuluş Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Tüm halkımız davetlidir.

MALKARA BELEDİYESİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ŞİİR YARIŞMASI

MALKARA BELEDİYESİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ŞİİR YARIŞMASI.23.NİSAN SAAT 15.30 TE BELEDİYE PARKI.(KOMİSYON: AYŞE ALPER GAZİ ÖMER BEY ANADOLU LİSESİ, GÜNAY BOŞNAK MALKARA ANADOLU LİSESİ, FATMA ÇELİK MALKARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ EDEBİYAT ÖĞRETMENLERİ)

MALKARA BELEDİYESİ ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI

MALKARA BELEDİYESİ ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI 23 NİSAN SAAT 15.00 TE ŞEHİTLİK ABİDESİ PARKINDA.(KOMİSYON: KÜLTÜR ORTAOKULUNDAN ÖZGÜR ÇETİN, MALKARA ANADOLU LİSESİNDEN BÜLENT YÜKSEL, NURTEN HÜSNÜ PULLUKÇU ORTAOKULUNDAN GONCA AKYOL)

MALKARA BELEDİYESİ RÜZGAR SANATLARI RESİM SERGİSİ

Rüzgar Sanatları Resim Sergisi

Saat: 12:00
Yer: Şehitlik Abide Parkı
RÖLYEF TABLO SERGİSİ

MALKARA BELEDİYESİ RÖLYEF TABLO SERGİSİ

Saat: 12:00
Yer: Belediye Parkı
11 Mart 2013
BAŞKAN KAYA DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE BAYANLARA KARANFİL HEDİYE ETTİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Malkara Belediye Başkanı Birol KAYA 8 Mart 2013 Cuma günü bayanlara karanfil hediye dağıttı.

Malkara Belediye Başkanı Birol KAYA Saat:14:00' da Türk Kadınlar Birliğinin Atatürk anıtı önünde düzenlediği törene katıldıktan sonra, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte çalışan kadınların gününü kutlayarak karanfil hediye etti.

Başkan KAYA, Belediye içerisindeki çalışan bayanlardan başlayarak Bankalar, Tekstil Atölyeleri, Sağlık Kuruluşları, Hükümet Konağı ve Çarşı esnafındaki tüm bayanlara birer karanfil hediye ederek Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

15 Kasım 2012
MALKARA BELEDİYESİ “ESKİ ZAMANLARDA MALKARA'' KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ VE KONFERANS DÜZENLEDİ

Malkara Belediyesi tarafından 15 Kasım 2012 Perşembe günü Malkara Kültür Sarayı' nda Saat: 14:00' te Gazeteci Ümit BAYAZOĞLU' nun “Kurtuluş Zamanındaki Malkara” Fotoğraf Koleksiyonu sergisi ile Saat:14:30' da Araştırmacı Tarihçi Yazar Mehmet SEREZ' in katıldığı “Eski Zamanlarda Malkara” konulu konferansı düzenlendi.

Düzenlenen sergi ve konferansa Belediye Başkanı Birol KAYA, N.K.Ü. Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat TAŞAN, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan EĞİLMEZ, Belediye Meclis Üyeleri, Eski Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, Basın Mensupları, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Birol KAYA yaptığı açılış konuşmasında; “Malkaramızın düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Belediyemizin katkılarıyla hazırlanan Fotoğraf Koleksiyonu Sergisi ve Eski Zamanlarda Malkara konulu konferans etkinliğimize hepiniz hoşgeldiniz.

Değerli hemşehrilerim Malkaramızın kurtuluşundan bu yana tarihimizi anlatan Eski Zamanlarda Malkara Fotoğraflarıyla ve konferansıyla gençlerimize, gelecek nesillere Malkaranın tarihini unutturmamak için Malkara Belediyesi olarak kültürel etkinliklerle tarihimizi yaşatmaya devam edeceğiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ünde dediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Malkaralı hemşehrilerimiz olan Gazeteci Ümit BAYAZOĞLU'nun Eski Zamanlarda Malkara konulu fotoğraf koleksiyonundan oluşan sergimize ve aynı zamanda Malkaramızın damadı, Araştırmacı, Tarihçi, Yazar Mehmet SEREZ'in bizlere tarihimizi, aydınlatıcı ve hatırlatıcı ışığı ile sunacağı konferansına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle ziyaret edilen fotoğraf koleksiyonu sergisi ve beğeniyle izlenen konferansta emeği geçen Ümit BAYAZOĞLU ile Mehmet SEREZ'e çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Birol KAYA günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.

22 Nisan 2010
MALKARA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ

Koro şefi Hasan EVREN ve Abdullah BAŞARAN nezaretinde çalışmalarını 5 aydır sürdüren Malkara Türk Sanat Müziği Korosu 22 Nisan 2010 Perşembe akşamı saat 21.00de Kültür Sarayında konser verdi.

Muhayyer Kürdi, Kürdilihicazkar, Hicaz, Hüzzam ve Nihavend makamlarındaki 30 eseri seslendirecek koronun konser biletleri büyük talep görüyor. Malkaralıların ve çevre ilçelerden gelecek musiki severlerin bu konsere büyük bir ilgi gösterdi.

Katılımın çoğunluğu Malkara Belediyesi çalışanlarından olup, bu geceye dışarıdan gelen Türk Sanat Müziği sevenleri de iştirak ettiler. Konser büyük ilgi ve beğeni topladı.